סיפורים, תמונות ומוסיקה בהרצאה המוקדשת לדרכים עתיקות, שבילים ייחודיים, מסעות ולמושג הדרך (דרך חיים, דרך הטבע, דרך ללא מוצא ועוד).
מרצה: יואל שתרוג, צלם גיאוגרפי
תוכנית הסופ"ש:
"מהיום המוסיקה כבר לא תהיה מה שהיתה!" כך פסק נחרצות המלחין יוזף היידן לאחר ששמע לראשונה את ה"ארואיקה" של בטהובן. על בטהובן, האיש בצומת הדרכים החשוב של תרבות המערב, שפתח דלתות לעולם מוסיקלי נועז וחדש.
בהנחיית יוסי שיפמן ובביצוע הכנר אורי ויסנר לוי והפסנתרנית אירית רוב בקטעים מתוך "סונטת קרויצר",סונטת "האביב", סונטת "אור הירח", הקונצ'רטו לכינור ועוד.
נתיבי הסחר הקדומים באסיה שראשיתם בסין וסופם באירופה זכו לכינוי הרומנטי "דרך המשי". האם מדובר בדרך אחת או ברשת ענפה של דרכים, האם רק משי נסחר או שמא גם סחורות נוספות ולצידן רעיונות תרבותיים ומדעיים? נברר את נסיבות עלייתה ונפילתה.
מרצה: יותם יעקובסון, חוקר תרבויות אסיה
כיצד לימוד ללא לימוד ודרך ללא דרך כבשו לבבות במשך הזמן? נציץ אל אחת מדרכי המחשבה המקוריות והמרתקות בתולדות ההיסטוריה האנושית.
מרצה: חיים שוסטר, מומחה לדתות ותרבויות המזרח
רשת הדרכים הקדומה של ממלכת האינקה בדרום אמריקה היא מפעל הנדסי מרשים של אלפי קילומטרים, אשר שימש להעברת סחורות, ידיעות, וכוחות צבא למרחקים ארוכים. בחלקן ניתן לצעוד גם כיום. המסע בדרכים אלו עובר בפסיפס מגוון ועשיר במיוחד של נופים, מתחקה אחר סודות העבר המפואר, ומזמן מפגשים עם מסורות המתחדשות בקרב צאצאי האינקה.
מרצה: ד"ר שרית פז, חוקרת ארכיאולוגיה קדומה
מוני ארנון וסוזי מילר במופע מרגש לאורך נתיבי מוסיקת הפולק והקנטרי האמריקאיים. ביצועים לשיריהם הידועים של ג'ון דנוור, דולי פרטון, ג'וני קאש, בוב דילן, ג'ואן באאז, ריקי נלסון, אלביס פרסלי, נערי החוף ועוד.
מהי הדרך שראוי לנוצרי לצעוד בה, האם זו דרך סלולה המובילה לאתר מסויים או דרך רוחנית?
הנצרות מראשיתה נעה בין שתי האפשריות ומותירה את השאלה על כנה.
מרצה: חנה בנדקובסקי, מנהלת תכניות מרכז ירושלים ליחסי יהודים ונוצרים
מדינת ישראל היא, עדיין, מפעל לאומי בהקמה, והזמר העברי משקף את נפתולי הדרך: הפער בין הדימוי העצמי לבין הדמות הנשקפת במראה, החלומות והכאבים, התקוות והקשיים, הפרחים והמוקשים. מסע במילים ובצלילים בין תחנות מעצבות לאורך שבעים שנותיה של המדינה.
עורך ומספר: ד"ר מוטי זעירא | שירה: מיטל טרבלסי | נגינה: תומר קלינג